Iskalnik po produktih

 
 
 

 
 
 

Toplotne črpalke

Toplotne črpalke

Zrak je na voljo povsod in je neizčrpen vir energije, kar izkoriščajo najnovejše toplotne črpalke, ki lahko omogočajo ogrevanje tudi pri zelo nizkih zunanjih temperaturah do -20°C. Izkoriščajo pa ga tako dobro, da je tudi pri najnižjih temperaturah prihanek energije kar 50%.

Ker pri toplotnih črpalkah zrak/zrak ni potrebnih nobenih vrtin ali polaganje horizontalnih kolektorjev so investicijsko najcenejše, prav tako pa so montaža in vzdrževanje enostavna in poceni. 

Glede na to da Slovenija v povprečju nima veliko dni z temperaturami pod -5°C, so izkoristki energije še veliko večji in dosegajo na lestvici do pet tudi 4 ali več.

V večini se toplotne črpalke vgrajujejo tako, da same pokrivajo vse toplotne izgube do zunanje temperature -5°C, kar pa je manj pa lahko toplotna črpalka deluje skupaj z drugim virom in tako pokriva 98% potreb

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.