Posebna vrsta prodaje

 

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila. Ob sklenitvi pogodbe veljajo cene, ki so objavljene na internetni strani trgovine Jana. Vse cene vključujejo DDV. Informacije o izdelkih in ceni ter slike artiklov so informativne narave.

 

Podjetje posluje skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov, Ur. l. RS 98/04 – uradno prečiščeno besedilo, 114/06 – ZUE, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14 in 19/15 (v nadaljevanju ZVoP) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Ur. l. RS 86/2004, 67/07 in 94/2007 (v nadaljevanju ZVOP-1-UPB1).

 

Ker imamo več dobaviteljev, se dogaja da dobavitelji z najnižjo ceno nimajo blaga na zalogi, zato v tem primeru stranko pokličemo in jo povprašamo, če bo čakala na izdelek po najnižji ceni ali pa je pripravljena plačati nekaj več in bo blago dobavljeno hitreje.

 

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v štirinajstih dneh podjetju pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je poštna pošiljka oddana v roku.
Če je podjetje v celoti izpolnilo obveznost iz 43.c člena ZVoP, teče rok za uveljavljanje pravice iz prvega odstavka tega člena pri dobavi blaga od dneva, ko je potrošnik sprejel blago, pri opravljanju storitev pa z dnem sklenitve pogodbe ali z dnem, ko je podjetje izpolnilo to obveznost, če je bila ta obveznost izpolnjena po sklenitvi pogodbe. Če podjetje izpolni svojo obveznost iz 43.c člena ZVoP po dobavi blaga, začne teči štirinajstdnevni rok za odstop od pogodbe naslednji dan po dnevu izpolnitve te obveznosti. Če podjetje ni v celoti izpolnilo obveznost iz 43.c ZVoP, traja rok za odstop od pogodbe tri mesece. Ta rok začne teči pri dobavi blaga od dneva, ko je potrošnik sprejel blago, pri opravljanju storitev pa z dnem sklenitve pogodbe. S potekom tega roka ugasne pravica potrošnika, da od pogodbe odstopi.

Razen če sta se pogodbeni stranki dogovorili drugače, potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe iz prvega odstavka 43.č člena ZVoP:


1. pri pogodbah, katerih predmet je blago ali storitve, katerih vrednost je odvisna od dogajanj na finančnih trgih, na katere podjetje nima nobenega vpliva;
2. pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe;
3. pri pogodbah o dobavi avdio ali video posnetkov ali računalniških programov, če je potrošnik odprl varnostni pečat;

4. pri pogodbah o dobavi časopisov, revij in periodičnih publikacij;

5. pri pogodbah za igre na srečo in storitvah loterije.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.

Dostava blaga na dom

 

Če se podjetje in potrošnik dogovorita o dostavi na dom ali na drug kraj, je podjetje dolžno, da potrošniku blago dostavi v brezhibnem stanju, v dogovorjeni količini in v dogovorjenem času v potrošnikovo stanovanje in mu hkrati izroči vso pripadajočo dokumentacijo (prvi odstavek 42. člena ZVoP).

 

Stroški dostave niso vključeni v ceno in se med seboj razlikujejo.

 

Reklamacija

 

Reklamacije, ki bi morebiti nastale v času medsebojnega poslovanja, bomo poskušali čim hitreje in ugodneje rešiti v prid naročnika oziroma kupca!

 

Dodatne informacije

 

Podjetje Trgovina Jana invest d.o.o. ni odgovorno za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij ter nezmožnosti dostopa in uporabe informacij na teh spletnih straneh. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ponudnik potrdi naročilo po telefonu oziroma ga zavrne z razlogom. Dopuščamo možnost napak pri objavljenih opisih ali cenah izdelkov.

 

Lastnik te spletne strani je podjetje Jana invest d.o.o.. Vsebine te strani ne smete kopirati, razmnoževati, razpošiljati po pošti ali posredovati v javne ali komercialne namene brez dovoljenja podjetja Jana invest d.o.o.

 

Če se vam ob pregledu naših strani poraja kakšna nejasnost ali vprašanje, Vas prosimo, da nas pokličete na že znane telefonske številke ali naš poštni naslov: trgovina.jana@siol.com

Shranjevanje pogodbe o nakupu

 

Sklenjeno pogodbo ( račun ) o nakupu blaga bomo shranjevali v našem podjetju, kjer je tudi možen dostop do vpogleda v pogodbo ( račun ).

 Varovanje vaših osebnih podatkov

 

Kolektiv trgovine JANA se obvezuje, da vaših osebnih podatkov nikoli ne bo posredoval dalje, katerikoli tretji osebi, in jih bo koristil izključno za medsebojno uspešno poslovanje in lastno evidenco oziroma statistiko.


Dostopnost informacij

 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

a)    identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra);

b)   kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon);

c)    bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in     garancijami) ;

d)    dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku);

e)    pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave);

f)     cene izdelkov in morebitne stroške dostave;

g)     način plačila;

h)     časovno veljavnost ponudbe;

i)      rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka.

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.