Meni
Košarica

Kavni aparati s filtrom

Kavni aparat na filter je priljubljena izbira med ljubitelji tega poživljajočega napitka. Zasnovani so za pripravo večje količine kave naenkrat – za kar 12 do 15 skodelic.

Za razliko od kavnih avtomatov brez filtra, kjer se pripravi gosti espresso pod visokim tlakom, se kavni aparat s filtrom zanaša na pripravo kave s pomočjo gravitacije. Voda počasi teče skozi mleta kavna zrna v kavni vrč. Kako je kava močna, pa je odvisno od velikosti kavnih zrn – bolj je kava mleta, močnejši ima okus.

Dobra stran kavnih aparatov na filter je tudi ta, da so cenovno dostopni. Med nekoliko dražjimi kavnimi aparati s filtri lahko izberete takšnega, ki deluje na časovnik, sam melje kavna zrna, ohranja temperaturo in ima prilagojene nastavitve glede na različne vrste kave.

Dodatne funkcije kavnih aparatov s filtrom:

  • Pri nakupu bodite pozorni na to, kakšna je temperatura kuhane kave – pri nekaterih aparatih je ta lahko le okrog 80 ºC in če ste ljubitelj vroče kave, ta ne bo primeren za vas.
  • Priročna je tudi zaščita pred kapljanjem.
  • Funkcija ohranjanja toplote in varnostna funkcija izklopa po določenem času je priročna, na žalost pa kava po določenem času izgubi svoj pravi okus.

Oglejte si našo ponudbo: kavni aparati s filtrom Bosch in kavni aparati s filtrom Electrolux.