Meni
Košarica

Električni štedilniki

Potrebujete štedilnik, ki je enostaven za čiščenje in načeloma varnejši od plinskega štedilnika, saj ne more priti do uhajanja plina? Električni štedilniki so kljub svoji dolgoletni zgodovini še vedno nepogrešljiv element kuhinjskih prostorov.

Električni štedilniki imajo lahko različno vrsto kuhalnih površin:

  • Steklokeramične plošče z indukcijskimi greli -> Najbolj učinkovita kuhališča. Kuhanje je hitro, poraba energije pa je med vsemi načini najmanjša. Ne segreva celotne površine, temveč greje le v dimenzijah posode, katera je postavljena na kuhalno površino. Umeščamo jo med najvarnejše, saj sploh ne deluje, če na kuhalni površini ni posode.


Za manjšo porabo električne energije je potrebno izbrati štedilnike višjih energijskih razredov. Višji energijski razred pomeni manjšo porabo električne energije in večji prihranek. Svetujemo energijske razrede A.

Ker so štedilniki gospodinjski aparati, ki združujejo funkcijo pečenja in kuhanja morate pomisliti tudi na pečico električnega štedilnika. Predvsem na uporabno prostornino pečice in njene funkcije.

Funkcije in lastnosti, ki jih imajo električni štedilniki pa so lahko naslednje:

  • Pečenje v več nivojih -> Možno pri 3D in ventilacijski peki. Za to poskrbi ventilator, ki omogoča enakomerno kroženje zraka po pečici,
  • Nastavitev vklopa in izklopa -> Pri novejših modelih štedilnikov je možno nastaviti čas pečenja. Pečica se bo po končanem pečenju sama izklopila, hkrati pa tudi signalno opozorila na konec peke,
  • Odmrzovanje -> Ventilator, ki omogoča kroženje zraka v pečici. Danes ima to funkcijo že skoraj vsak model štedilnika,
  • Ohlajevanje vrat pečice -> Funkcija ohlajevanja vrat, da se na njih ni mogoče opeči,
  • Piroliza -> Funkcija, ki pečico segreje na zelo visoko temperaturo, da se umazanija sežge in spremeni v pepel. Pečico na koncu obrišete le s krpo, da poberete pepel,
  • Varnostni izklop -> Če na kuhalno ploščo dalj časa ne postavite posode, se ta samodejno izklopi in prekine delovanje.
  • Pogrezni gumbi za upravljanje -> Gumbe lahko potisnete in skrijete,
Zaloga: Do 7 delovnih dni Znamka: ELECTROLUX
..
568,89€
Brez DDV:466,30€
 Na zalogi
: Do 7 delovnih dni
Zaloga: Do 7 delovnih dni Znamka: BEKO
BEKO FSM69301XCT - Električni štedilnikBeko Prostostoječi štedilnik, model FSM69301XCT, je visoko zmogljiva in elegantna naprava, ki bo popolna izbira za vašo kuhinjo. Zasnovan je s posebnim poudarkom na sodobnem dizajnu, funkcionalnosti ter uporabnosti, kar ga postavlja v ospredje med mnogimi štedi..
808,49€
Brez DDV:662,70€
 Na zalogi
: Do 7 delovnih dni