Meni
Košarica

Snežne freze

Snežna freza je priljubljen pripomoček za odstranjevanje snega iz dovozov in dvorišč, saj nam v mrzlih dneh tako ni potrebno ročno kidati snega. Težko delo tako opravi skoraj namesto nas. Katera je najboljša snežna freza, pa boste presodili sami na podlagi vseh dejstev, ki smo vam jih pripravili v spodnjem opisu.

Snežne freze delimo na tri vrste:

  • Električne snežne freze -> Takšna vrsta snežnih frez je primerna za odstranjevanje rahlega snega s pločnikov ali manjših dovozov in ni primerna za frezanje zamrznjenega ali težkega snega. Ima lahko konstrukcijo in običajno so izdelane iz cenejših materialov, saj niso izdelane za težka opravila. Stroški obratovanja in vzdrževanja so majhni, saj delujejo na elektriko in ni potrebe po menjavi olja. Električne snežne freze so enostopenjske.
  • Bencinske snežne freze -> Ta vrsta snežnih frez omogoča odmetavanje vseh vrst snega, saj veljajo za najmočnejše in imajo največji avtonomijo med vsemi. Učinkovito se spopade z rahlim, zamrznjenim, mokrim in shojenim snegom. Pri izdelavi bencinskih snežnih frez so uporabljeni prvovrstni materiali, da je poskrbljeno za kakovost in dolgo življenjsko dobo.
  • Akumulatorske snežne freze -> Tehnologija snežnih frez na baterijski pogon se povečuje vsako leto, saj odprava kabla omogoča maksimalno mobilnost.

Snežne freze delimo tudi na enostopenjske in dvostopenjske. Enostopenjske snežne freze imajo spiralo, ki zajema sneg pred sabo in ga meče skozi izmetno cev. Takšna vrsta snežnih frez je primerna za manjše površine in suh sneg. Dvostopenjske snežne freze imajo vgrajen tudi ventilator oziroma dodatno spiralo (polž), ki pomaga pri izmetu snega. Primernejše so za obdelavo večjih površin in v primeru mokrega, težkega snega.

Ostale karakteristike, na katere bodite pozorni ob nakupu:

  • Motor -> Izberite močnejši motor, če živite v regijah, kjer zapade veliko snega. Za močnejšega se odločite tudi takrat, ko je površina terena velika. Snežne freze Honda v naši ponudbi imajo visoko kvaliteto in vzdržljivost.
  • Pogon -> Snežne freze imajo kolesni ali gosenični pogon. Gosenice se seveda bolje oprimejo podlage kot kolesa in so primerne za vse vrste zunanjih talnih površin, tudi makadamskih poti in površin z večjim naklonom. Za zaledenele površine so primerne freze z gumijastimi kolesi s snežnimi verigami.
  • Luč -> Ker imamo pozimi daljše noči, vam bo v poznih popoldanskih ali zgodnjih jutranjih urah luč pomagala pri opravilu.
  • Nagib -> Preverite, ali snežna freza omogoča nagib v levo ali desno, če ima teren, kjer boste odstranjevali sneg, večji naklon.
  • Vžig -> Snežne freze imajo električni vžig ali vžig s potegom zagonske ročice.
  • Vrtenje žleba -> Električni mehanizem vrtenja žleba nam prihrani veliko časa, saj nam ni potrebno ročno spreminjati smeri in naklona ob spremembi smeri frezanja.
  • Širina frezanja -> Širina frezanja snežnih frez Honda znaša od 50 do 110 cm, temu primerna pa je tudi kapaciteta frezanja: od 35 do kar 140 ton na uro.

Pri uporabi snežne freze pa seveda pazite tudi na varno uporabo – odstranite vse elemente, ki bi vas lahko pri odstranjevanju snega iz vašega dovoza lahko ovirali. V naši široki ponudbi snežnih frez Honda izberite takšno, ki ustreza vam in vašemu terenu. Za dodatna vprašanja se obrnite na naše strokovne sodelavce, ki vam bodo z veseljem nudili dodatno svetovanje.

Najbolj prodajno

Znamka: MURRAY Model: RAZ-0044
Dvostopenjska snežna freza priznanega proizvajalca Murray. Ta model predstavlja večjo, močnejšo in dobro opremljeno izvedbo snežne freze. Delovni agregat je Briggs & Stratton 1450 Snow Series z elektronskim zagonom na izmenično napetost. Delovna ..
1,699.00€
Brez DDV:1,392.62€
 Na zalogi
: 1-5 delovnih dni
Znamka: HONDA Model: HS 750
HONDA HS 750 - Snežna frezaJe izredno okretna, lahka in enostavna za uporaboZmogljiv motor HONDA GC190 s 5,2 KM in revolucionarni vlečni pogon prek gumijastih rezilS snežno frezo očistite do 35 ton snega v eni uriPrimerna za asfaltirane, cementne, na..
1,490.00€
Brez DDV:1,221.31€
 Na zalogi
: Do 7 delovnih dni
Znamka: HONDA Model: HSS 655 T
HONDA HSS 655 T - Snežna frezaJe izredno okretna, lahka in enostavna za uporaboZmogljiv motor HONDA s 4,8 KMS snežno frezo očistite do 37 ton snega v eni uriZaradi gosenic nudi resnično dober oprijem na vseh podlagahDolžina izmeta do 14mOriginalni mo..
2,890.00€
Brez DDV:2,368.85€
 Na zalogi
: Do 7 delovnih dni
Znamka: HONDA Model: HSS 970 ETD
HONDA HSS 970 ETD - Snežna frezaPrimerna za zahtevne domače in tudi zahtevne profesionalne uporabnikeZmogljiv motor HONDA s 8,5 KMS snežno frezo očistite do 51 ton snega v eni uriZaradi gosenic nudi resnično dober oprijem na vseh podlagahDolžina izme..
6,390.00€
Brez DDV:5,237.70€
 Na zalogi
: Do 7 delovnih dni
Znamka: HONDA Model: HSM 1390 IZE
HONDA HSM 1390 IZE HYBRID - Snežna frezaJe izdelana za profesionalno uporabo, je enostavna za uporabljati tudi v najtežjih pogojihZmogljiv motor HONDA iGX390 z 11,7 KM in električnim zaganjačemS snežno frezo očistite do 83 ton snega v eni uriPrimerna..
11,290.00€
Brez DDV:9,254.10€
 Na zalogi
: Do 7 delovnih dni
Zaloga: 1-5 delovnih dni Znamka: MURRAY
Dvostopenjska snežna freza priznanega proizvajalca Murray. Ta model predstavlja večjo, močnejšo in dobro opremljeno izvedbo snežne freze. Delovni agregat je Briggs & Stratton 1450 Snow Series z elektronskim zagonom na izmenično napetost. Delovna širina znaša 74cm. Izmetni žleb je nastavljiv prek..
1,699.00€
Brez DDV:1,392.62€
 Na zalogi
: 1-5 delovnih dni
Zaloga: Do 7 delovnih dni Znamka: HONDA
HONDA HS550 - Snežna frezaJe izredno okretna, lahka in enostavna za uporaboZmogljiv motor HONDA s 5,0 KM in revolucionarni vlečni pogon prek gumijastih rezilS snežno frezo očistite površine do 1200 kvadratnih metrov v eni uriPosebej je primerna za tlakovce oz. asfaltDolžina izmeta do 8mEnostopenjski..
1,190.00€
Brez DDV:975.41€
 Na zalogi
: Do 7 delovnih dni
Zaloga: Do 7 delovnih dni Znamka: HONDA
HONDA HS 750 - Snežna frezaJe izredno okretna, lahka in enostavna za uporaboZmogljiv motor HONDA GC190 s 5,2 KM in revolucionarni vlečni pogon prek gumijastih rezilS snežno frezo očistite do 35 ton snega v eni uriPrimerna za asfaltirane, cementne, nasute površineDolžina izmeta do 10mEnostopenjski, r..
1,490.00€
Brez DDV:1,221.31€