Meni
Košarica

Pisarniški stoli

Ste kdaj pomislili, koliko časa v enem letu presedimo? Ob osem-urnem delovniku v pisarni preživimo na stolu kar četrtino leta. To je podatek, ki nas zagotovo prepriča, da je izbira kakovostnega pisarniškega stola nadvse pomembna. Tehten premislek o tem, kakšen pisarniški stol bo pravi za vas, bo naložba v vaše zdravje in produktivnost.

Vrste pisarniških stolov: 

Klasičen računalniški stol -> To je najpogostejši tip pisarniškega stola. Izbiramo lahko takšnega z ali brez naslonov za roke, na koleščkih ali brez njih. Klasični pisarniški stoli so dobavljivi v najrazličnejših velikostih in dizajnih.

Stol za klečanje -> Stol je zasnovan tako, da med uporabo na njem delno klečimo na dodani oblazinjeni polički za kolena. S tem razbremenimo hrbtenico in ohranjamo dobro držo.

Stol ''sedlo'' -> Je vrsta aktivnega stola, ki posnema sedenje na žogi. Ne dovoljuje, da bi prekrižali noge in omogoča, da sedalo dvignemo višje, kot pri navadnem pisarniškem stolu ter tako poskrbimo za udobno in pravilno držo pri sedenju.

Ergonomija je pri stolu izjemnega pomena, zato pozorno preverite vse lastnosti:

Dimenzije stola -> Preverite višino stola ter globino in širino sedeža, saj so dimenzije zelo pomembne.

Podpora ledvenega dela -> Prepričajte se, da ima stol naslonjalo nastavljivo po višini oziroma ima dodane blazine za podporo ledvenega dela, da bo sedenje spodbujalo pravilno držo.

Materiali -> Pozanimajte se tudi o materialih in oblazinjenju. Na voljo so materiali, kot je usnje, umetno usnje, PVC usnje, blago, ali mrežasta tkanina.

Naslonjala za roke -> Ergonomski stol ima naslonjala za roke, ki so lahko nastavljiva po višini, levo in desno, vrtljiva navzven in navznoter ter vrtljiva gor in dol po vertikalni osi. Število smeri v katere se lahko premikajo naslonjala, proizvajalci navajajo z oznakami 2D, 3D, 4D ali celo 5D, pri čemer številka definira količino smeri, v kateri se naslonjalo lahko premika. Naj omenimo, da ni točno definirano, katere smeri ustrezajo oznaki 2D, 3D itd. – odvisno od proizvajalca.

Če vas zanima, kje kupiti pisarniški stol, ste na pravem mestu - oglejte si ponudbo v naši spletni trgovini.

Zaloga: Potrebno preveriti zalogo
Pisarniški stol ELEMENT Comfort (črn) MICROFIBER - OC2533 - - Lastnosti: pisarniški stol črne barve material: mikro-fibra plinska vzmet (Class 3) naslon za roke (oblazinjen) nastavljiv naklon hrbtišča trpežna baza za stabilnost število koles: 5 maksimaln..
154.99€ 193.74€
Brez DDV:127.04€
Zaloga: Potrebno preveriti zalogo
Pisarniški stol ELEMENT Conference (svetlo rjav) - OC2773 -